Tudományos magyarázat és háttér

 

A kineziológia tudományos magyarázata

A legelterjedtebb kineziológia szemlélet, az úgynevezett „One Brain” irányzat, egy gyengéd eszközökkel dolgozó, nagyon hatékony módszer, lelki megközelítésből vizsgálja az embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk egészen fogantatásunktól kezdődően, hatással van további életünkre. Agyunk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat „kérdezzük le”. A sejtek szintjéről érkező információk minden esetben hatékonyak és megbízhatóak.

A kineziológia módszerével azonosítható az energia elakadásának helye, amelynek oldása csak úgy lehet tartós, ha egyidejűleg semlegesítjük az egykori töltést. A jelen csak a következményt mutatja meg, az ok a legtöbb esetben rejtve marad. Korregresszió segítségével kideríthetjük, mikor blokkolódtunk egy esemény folytán, és ez az esemény ma is befolyással van ránk. Az elvégzett korrekciókkal helyreállítható az energiák szabad áramlása. 

 

Háttere:

A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Dr. George Goodheart csontkovács volt. Feltűnt számára, hogy páciensei a kezelés után ugyanazzal a problémával jelentkeznek nála, ezért elkezdte keresni az okot a panasz megszüntetésére. Módszerének lényege, hogy feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered. Ehhez kidolgozta az izomtesztelést, amely biztos és egyértelmű válaszokat ad a gyógyító számára.

Dr. Goodheart koncepcióját felhasználva dr. John Tie a 70-es években összeállította a „Touch for Health” (Gyógyító érintés) rendszerét. Azóta a kineziológiának számos különböző, speciális ága fejlődött ki, és kineziológusok ezrei használják a módszer különböző, speciális ágait szerte a világon.

 

A kineziológia Magyarországon 1997 óta hivatalosan elismert szakága a természetgyógyászatnak.

 

Magyarországon népszerű a „Three in One Concepts” (Három az Egyben) kineziológiai rendszer, amelyet az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakított ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert „One Brain” (Egy Agy) módszernek is nevezik.