A kineziológia és működése

 

Mi a Kineziológia?

 

A kineziológia görög szóösszetétel, a „kinesis” mozgást, a „logos” pedig tudományt jelent.

A kineziológia olyan holisztikus módszer, amelyben ötvöződik a sok ezer éves hagyományos kínai gyógyászat, a legújabb neurológiai kutatások eredményei, a viselkedés-genetika, a Bach-virágterápia, a pszichológia, a szimbólumterápia, a színterápia, a viselkedéspszichológia, valamint a homeopátia különböző módszerei és területei.

Képesség-, készség-, személyiségfejlesztő, test-lélek-szellem egységét figyelembe vevő, hivatalosan elismert természetgyógyászati módszer.

A kineziológia biztosítja a szervezetünk szabad energiaáramlását azzal, hogy érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, és aktivizálja a test öngyógyító mechanizmusát.

A kezelés célja a jelenlegi és múltbéli stresszek speciális korrekciós technikák segítségével történő feloldása.

Hogyan működik?

 

A kineziológia lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, amelyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. Minden tapasztalat benne van a test és az agy memóriájában, és arra vár, hogy elrendezzük őket. Agyunk hatalmas kapacitású számítógépként tárolja az információkat, amelyeket a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni és felderíteni, ezáltal kijavítani az úgynevezett „működési zavarokat”.

Izmaink működését agyunk irányítja, és a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők. Az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. A kineziológia segítségével lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi és a jövőben jelentkező problémák.