Izomtesztelés, kezelés

 

Mi az izomtesztelés?

 

Az izomteszt visszajelzés a testtől. Gyengéd nyomást gyakorlunk a tesztelt személy kinyújtott alkarján (az alkar izmát használjuk). Az izom a feltett kérdés hatására igen válasz esetén megtart, nemleges válasz esetén pedig elgyengül.

 

Mennyi időt vesz igénybe?

 

Egy kezelés általában 1,5–2 óra.

 

Hány kezelés kell egy adott témára?

 

Ez teljesen változó és egyénfüggő. Nagyban függ attól, hogy az adott személy mennyire szeretne meggyógyulni, javítani saját helyzetén és életét jobbá tenni, hogy mennyire áll készen a változásra, milyen gyorsan tud változtatni, valamint attól, hogy mióta áll fenn az adott állapot, és milyen mélyre kell lemenni a probléma megoldásához. Általában minimum 3 kezelést szoktuk javasolni, de mindig tesztelünk, és az egyén mondja meg, hogy neki mennyi kezelésre van szüksége.

Van olyan eset, aminek a megoldására elég egy alkalom, de van olyan is, amihez 3–4 kezelés is szükséges. Lehet ennél több is, teljesen emberfüggő. A kezelések között hetek és hónapok is eltelhetnek, függően attól, hogy milyen gyorsan tudja feldolgozni az adott eseményt, és mennyire elszánt a javulásban. Természetesen mindent tesztelünk, mert mindenki csak maga tudja megmondani, hogy mikorra dolgozza fel, és mikor jöhet az újabb oldás.

 

Mivel ez nagyon hatékony módszer, a változás elég gyors, hetekben mérhető.

Az oldások során mindenféle reakcióra lehet számítani. Esetenként sírás, nevetések, sóhajtozások, álmosság, ásítozások stb. Ezek a reakciók lehetnek hevesebbek is, előfordulhat rosszullét és egyéb tünet, ami a kezelés végére általában elmúlik. A kezelés utáni napokban is tapasztalható érzelmi hullámzás vagy a testi tünetek átmeneti felerősödése.